Le KOK au Bain

                                  
 
 
Le Kok au Bain, een alias voor de heer des huizes maar in de eerste plaats een provencaalse fonetische verbastering van het geliefde Franse recept voor het haantje in wijnsaus, is een verzamelnaam voor alle culinaire activiteiten in " le Colombier". Deze pagina moet een indruk geven van ons hobby-koken. Veel inspiratie wordt ontleend aan de site   www.passievoorhoreca.nl (een leuke app !) met zijn ettelijke instructievideo's over kook-, bewaar- en serveertechnieken en ook veel van de talloze TV-kookprogramma's hebben onze aandacht. In de loop der jaren heeft de Kok au Bain een interessante verzameling recepten van de meest uiteenlopende aard vastgelegd en ter beschikking gesteld, onder andere voor een kookleergang voor een vriend die aan zijn gepensioneerde levensfase begon. Maar ook het naar een van de vele kookboeken werken doen we graag. De Kok au Bain eet zelf altijd brood uit eigen oven. U kunt op deze site wat willekeurige recepten, een lunchmenu en een eenvoudige kookles bekijken.
 
 
spinaziesoep met een bijdrage van Toos    
 
                                            
 
 
 
volkoren, net uit het bakblik